Baterie a slunce


Základem sluneční elektrárny jsou pochopitelně panely. Tedy asi správněji technicky, solární kolektory. Jenže ony samy by nezvládly to, co je potřeba, a proto je dobré mít také ještě i baterie. Můžeme to brát jako skladiště cenné energie, odkud čerpáme, pokud slunce nesvítí.

slunce

Takových baterií je velká spousta druhů, samozřejmě od různých výrobců. Jedny jsou takové a druhé makové, takže se v nich vyznat není někdy jednoduché a je třeba dlouho studovat nějaké parametry, ať už přímo od výrobce, nebo někde na internetu. Oni totiž někdy výrobci ty své údaje drobátko přehánějí, netvrdím, že úmyslně, i když si to tak v duchu myslím. Proto je třeba kupovat tuto věc jen tam, kde je garantován výrobce ověřený a s praxí.

Pylontech baterie jsou jedny z mála, které splňují ty nejpřísnější požadavky a skoro všechny mají bezpečnostní certifikát TÜV CE UN38,3 TLC. Po tom, co ta písmena a čísla znamenají, jsem již neměl odvahu pátrat. Ostatně pro naše potřeby nám to takto musí vystačit.

panel

Výše citované zboží má spoustu a spoustu kladů. Nelze to zde pochopitelně jmenovat všechno, protože by se nedostalo na další text, ale já bych zmínil asi ten nejdůležitější, a to je počet cyklů. Samozřejmě, že nemají všechny stejný, ale já volil střední kategorii, kde baterie o kapacitě bloku 3,6 kWh vydrží více než šest tisíc nabití a vybití, tedy, správně technicky, nabíjecích cyklů.

Většina baterií tohoto výrobce se také dá spojit s jinými, takže si tím můžete navýšit kapacitu, kdybyste to potřebovali. A nakonec ten trumf největší. Firma ručí za svou práci tak, že nabízí zvýšenou záruku bez jakéhokoli příplatku či doplatku. A ta záruka není ani tři ani pět roků, ale plných sedm let, což jistě stojí za zvážení její koupě. Sedm let je přece velmi dlouhá doba, kterou si ještě můžete prodloužit na deset let, ale to už za malý poplatek.

Separator image Posted in Zboží.